De laatste


Dit is de laatste blogpost voor “Die met die krullen” , sinds 2011 mijn persoonlijke plekje op het wereldwijde web, waar ik lief en helaas vaker leed heb gedeeld.  

Het is mooi geweest. Ik ben er klaar mee. 

Misschien was ik dat wel sinds dat nare commentaar op mijn persoonlijke observatie over het dorp aan zee, waar we vol goede moed waren gaan wonen. Sinds ik werd nageschreeuwd op straat, omdat ik het waagde mijn persoonlijke mening op het internet te zetten. Tegen beter weten in verwijderde ik de ‘aanstootgevende’ blogpost, maar het mocht niet meer baten.

Ik kan inmiddels een boek schrijven over wat ons is voorgevallen in dat dorp.

Misschien was ik wel klaar met dit blog na het optekenen van het afscheid van mijn geliefde schoonmoeder, waar we nog steeds niet over zijn uitgerouwd. Of sinds de dood van onze poes Snoepie. Of sinds de opname van mijn moeder in achtereenvolgens de hartbewaking, het hospice en het verzorgingshuis.

Misschien was ik er wel klaar mee sinds onze zoveelste verhuizing, deze keer weg uit dat dorp waar we nooit welkom waren. Sinds de dood van onze eerste Amstaff, die bijzondere hond, waar we maar twee jaar van mochten genieten. 

Ik ben er klaar mee, een blog te vullen met ellende. De inspiratie ontbreekt me om er mee door te gaan. Ik steek mijn energie liever in positieve dingen. Mijn werk, bijvoorbeeld. Ons creatieve bedrijf. Het schrijverschap.

Een “nieuw” adres. Een voorlopig thuis. Tijd om te helen. (Weer) een nieuwe start. Natuurlijk blijf ik “die met die krullen” – al zijn die krullen tegenwoordig wel wat grijzer (en geen wonder). Maar ik ben al lang niet meer de enige “met die krullen”. Bovendien definiëren die krullen mij niet. Ik ben al lang zo veel meer dan mijn krullen.

Nu er weer positieve dingen te melden zijn is er niet echt iemand meer over om ze aan te melden. Zogenaamde “vrienden” en kennissen zijn afgehaakt na zo veel negativiteit. Ik kan het ze niet eens echt kwalijk nemen. 

Voor wie er nog over is: fijn dat jullie er nog zijn. Dank je wel. Ik heb jullie “gemigreerd” naar de website van Pronk-De Palm Productions, ons online ‘thuis’ – ons bedrijf, waarin onze activiteiten, schrijven en ontwerpen, samenkomen.  Op termijn komt daar ook een plek voor de blogposts van “Die met die krullen”.

Zie ik jullie daar?

Tot ziens!

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.